image1 image2 image3

Veinlite LED X

Transiluminator de buzunar pentru accesarea venelor accesibil ca pret.
PRECAUTII!

Nu folositi aparatul in apropierea unui magnet MRI.
Un magnet MRI poate distruge aparatul Veinlite LEDX.

ledx01
1.    Fereastra transparenta

2.    Buton ON/OFF

3.    Ledul rosu indica nevoia de incarcare

4.    Ledul verde indica incarcarea completa

5.    Orificiu de incarcare

6.    Capacul bateriei

 

ledx02
Cititi instructiunile inainte de utilizare!

 

 


PRECAUTII !

    Veinlite LEDX este conceput exclusiv pentu examinarea externa.
    Pt a evita contaminarea dispozitivului, nu folositi Veinlite LEDX fara invelisul de plastic disponibil.
    Pt a evita raspandirea infectiei, schimbati intotdeauna invelisul de plastic la fiecare utilizare (dupa fiecare pacient).

Veinlite LEDX Introducere

Instructiuni:
Veinlite LEDX este un aparat transiluminator de buzunar care functioneaza cu baterii, conceput pt vizualizarea venelor si vaselor de sange superficiale.
Utilizeaza tehnica patentala de transiluminare partiala, care permite dispozitivului Veinlite LEDX sa ilumineze uniform o regiune mica a pielii si a tesutului subcutanat, fara nici o umbra.
Tehnica de transiluminare partiala fara umbre permite vizualizarea mai buna a venelor in comparatie cu alte metode de transiluminare.
Led-urile portocalii emit lumina cu o lungime de unda optima la iluminarea puternica pentru a obtine un contrast mai mare intre vasele de sange si tesutul.

Aplicatii:

    Vizualizarea si localizarea venelor varicoase inainte sau in timpul tratamentului;
    Accesarea venelor in cazul pacientilor adulti si al copiilor, in special cei cu istorie in accesarea dificila a venelor;
    Vizualizarea mai usoara a venelor in cazul pacientilor cu pielea de un pigment inchis;
    Lumina transiluminanta utilizeaza in aplicatii pediatrice si nou-nascuti;
    Vizualizarea mai usor in cazul persoanelor care sufera de obezitate.


Descrierea dispozitivului Veinlite LEDX

Dispozitivul Veinlite LEDX este prevazut cu 32 de led-uri care emit lumina, grupate circular si directionate spre centrul cercului (inelului). Lumina ledurilor patrunde printr-o fereastra de plastic transparenta(1), astfel incat este focalizata sub piele.

Inelul este prevazut cu o deschizatura pt a permite accesul. Un set de 24 led-uri emit lumina portocalie,iar celalalt set de 8 led-uri emit lumina rosie.Luminile din fiecare set prezinta caracteristici specifice selectate pentru o vizualizare optima a venelor la adancimi variate si pigmente variate.
Proprietatile luminii portocalii sunt perfecte pt vizualizarea venelor superficiale (incluzand vene mici varicoase si vene capilare), iar proprietatile luminii rosii sunt perfecte pt vizualizarea venelor mai adanci.

Lumina rosie asigura de asemeni, o patrundere mai buna prin pielea mai inchisa la culoare. Fiecare set de leduri poate fi selectat independent prin apasarea unuia dintre butoanele laterale(2).
Ledurile portocalii sunt controlate de butonul protocaliu, iar cele rosii de butonul rosu. Ambele seturi pot fi accesate simultan, apasand ambele butoane in acelasi timp.
Instructiuni de operare:

1. Introduceti dispozitivul Veinlite LEDX in interiorul invelisului de plastic. Curatati cu alcool 70% suprafata invelisului de plastic care vine in contact cu pielea pacientului.

2. Inchideti orice lumina care interfereaza cu transiluminarea.Astfel se poate lucra optin cu lumina de intensitate redusa, nefluorescenta laterala este optima pentru vizualizare.

3. Localizati vizual regiunea pielii pe care doriti sa o examinati si pozitionati dispozitivul Veinlite LEDX asupra sa.

4. Presati usor dispozitivul Veinlite LEDX pt a va asigura ca este in contact cu pielea.

5. Apasati unul din butoanele rosu sau portocaliu pt a aprinde ledurile.

6. Utilizati butonul portocaliu pt examinarea venelor mici superficiale sau a vaselor de sange. Utilizati butonul rosu in cazul examinarii venelor adanci sau daca pielea este de pigment mai inchis. Apasati ambele butoane daca este necesara o lumina mai intensa.

7. Pt a accesa o vena in timpul vizualizarii cu ajutorul dispozitivului Veinlite LEDX, pozitionati aparatul deasupra venei. Rotiti deschizatura aparatului Veinlite LEDX astfel incat sa fie pozitionat in sensul invers al inimii pentru introducerea acului. Apasati usor aparatul pt a intinde pielea si a asigura contractia, apoi introduceti normal acul.

8. Inlaturati invelisul de plastic dupa examinarea fiecarui pacient si curatati dispozitivul Veinlite LEDX cu alcool 70% sau alt dezinfectant medical.
ATENTIE!

1. NU priviti direct spre leduri cand se afla in functiune.
2. NU directionati lumina emisa de led-uri spre ochi.

ledx03


Invelitoarele de plastic

Dispozitivul Veinlite LEDX trebuie folosit intotdeauna cu invelitoarele de plastic cand este folosit in contact cu pielea pacientului pt a-l proteja de contaminari si pt a diminua raspandirea infectiei de la un pacient la altul.
Aceasta invelitoare nu este sterila.

Inainte de a utiliza dispozitivul Veinlite LEDX, curatati intotdeauna partile invelisului de plastic care intra in contact cu pielea pacientilor folosind alcool 70%.
Aparatul Veinlite LEDX este distribuit impreuna cu 50 de invelitoare de plastic.
Alte invelisuri aditionale pot fi comandate distribuitorului nostru autorizat in Romania Medical Help Expert, telefon 021 211.51.79, fax 021. 21.02.015 sau la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Indicator de nivel scazut al bateriei

Veinlite LEDX are incorporat un indicator de nivel scazut al bateriei localizat in butonul portocaliu ( 2 ), lumina este activa si daca lumina ledurilor este rosie sau portocalie aparatul functioneaza.
Indicatorul de nivel scazut al bateriei intra in functiune cand puterea bateriei se afla sub 20% din puterea totala.
Dipozitivul Veinlite este alimentat de o baterie reincarcabila litiu – ion asemanatoare cu bateria unui telefon mobil.

Bateria este conceputa pentru a asigura o utilizare continua intre 130– 160 minute, depinzand de folosirea individuala sau simultana a celor doua seturi de leduri.
Bateria dispozitivului Veinlite LEDX trebuie sa fie reincarcata cu ajutorul incarcatorului cu care este prevazut aparatul, prin orificiul pentru incarcare a aparatului ( 5 ).
Un led de incarcare rosu ( 3 ), poate fi observat in fereastra transparenta ( 1 ) in timpul incarcarii bateriei, si un led verde ( 4 ), este observat atunci cand bateria este incarcata complet.

Nu folositi alt incarcator. Folosirea altui incarcator poate distruge aparatul Veinlite LEDX.
INLOCUIREA BATERIEI

Bateria litiu-ion reincarcabila este capabila sa suporte peste 500 de cicluri de reincarcare pana la inlocuirea sa. Pentru o utilizare tipica acest lucru inseamna aproximativ 3 ani de utilizare.
Inlocuirea bateriei este o operatiune foarte simpla : indepartati capacul bateriei ( 6 ) si scoateti bateria.
Deconectati conectorul din partea superioara a bateriei.
Inlociti bateria cu una noua si activati conectorul.Amplasati la loc capacul bateriei.

Utilizati numai baterii Veinlite LEDX de la Translite.
INSTRUCTIUNI DE CURATARE

Stergeti dispozitivul cu un tampon umed. Folositi intotdeauna invelisul de plastic pentru a diminua raspandirea infectiei. Oricand este necesar, dispozitivul Veinlite poate fi curatat utilizand alcool 70% sau alt dezinfectant medical.

Nu imersati dispozitivul in lichide. Nu folositi dispozitivul in autoclava.
DEFECTIUNEA LEDURILOR

Sursa de lumina contine leduri concepute pt a rezista la peste 100.000 h de operare. Nu ar trebui sa fie necesara inlocuirea pe durata vietii dispozitivului Veinlite LEDX.
Daca un led se defecteaza unitatea este special conceputa, pentru a continua utilizarea operatiilor, folosind ledurile ramase, cu numai o usoara scadere de intensitate a luminii.
In cazul defectarii a mai multor leduri, va rugam contactati reprezentantul nostru autorizat, S.C. Medical Help Expert, in vederea returnarii aparatului pentru reparatii.

Nu incercati sa inlocuiti ledurile.
NICIO LUMINA EMISA DE LEDURI

Reincarcati bateria si incercati sa activati unitatea din nou. Pe durata reincarcarii asigurativa ca lumina rosie ( 3 ) functioneaza , pentru a indica incarcarea bateriei, iar lumina verde ( 4 ) functioneaza pentru a indica, incarcarea completa a bateriei.
Daca ledul rosu nu ramane in functiune, verificati bateria, resetati intrerupatorul bateriei, din interiorul unitatii.In cazul in care bateria este complet incarcata, dar unitatea nu functioneaza, contactati reprezentantii Translite pentru asistenta.
BATERIA NU SE INCARCA

Daca bateria nu se incarca iar dispozitivul Veinlite LEDX are o vechime de 2 ani, inlocuiti bateria cu una noua.

Puteti face comanda la Veinlite contactand reprezentantul autorizat Medical Help Expert: telefon 021.211.51.79, fax 021.210.20.15 sau la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
GARANTIE

Dispozitivul Veinlite are o garantie a componentelor de functionare de 1 an de la data Facturarii.
SPECIFICATII ALE APARATULUI VEINLITE LEDX

Numar de leduri: 24 portocalii si 8 rosii
Greutatea: ( incluzand bateria ) 83 g
Dimensiuni: 102 x 65 x 24 mm
Baterie rencarcabila: 3.7 V, 1000 mAh litiu – ion
Reincarcator pentru baterie: 90- 240 volti AC input, 5 volti DC output.

Pentru informatii suplimentare referitoare la performantele aparatelor VeinLite inregistrate de medicii din intreaga lume va rugam accesati: www.veinlite.com sau www.medicalhelpexpert.ro


Distribuitor autorizat TRANSLITE LLC
Reprezentant in Romania: S.C. Medical Help Expert

ciorapi-medicinali-bucuresti.ro
ciorapimedicinali.ro
ciorapi-varice.ro