image1 image2 image3

Doctori

Solutii demonstrate in terapia dezordinilor venoase cu ciorapii compresivi LASTOFA.

Lastofa - material natural de calitate
Terapia compresiva - o cale naturala.

Seria LASTOFA Cotton este un produs de inalta calitate, fabricat din 23% Bumbac, 46% poliamida si 31% elastan. Eficacitatea medicala a acestui ciorap a fost demonstrata de numeroase studii stiintifice. Fabricati din fibre naturale, confortabile, acesti ciorapi ofera cel mai inalt grad de elasticitate, rezistenta,durabilitate si confort.
Aceste proprietati unice garanteaza pe parcursul intregii zile o compresie constanta si efectiva, care este conditia optima pt o terapie de succes in afectiuni mai grave cum ar fi tromboza, sindromul post trombotic, insuficienta venoasa cronica si ulcerul varicos. Este de asemeanea recomandat pt folosirea post-operatorie.
Purtarea - practica si usoara

Tesatura impletita, poroasa, si bumbacul din interiorul ciorapului 23%(contact direct cu pielea)ofera un confort sporit pentru pacient totodata extrem de elastica si permeabila permite aerisirea pielii, mentinand un mediu placut pt picioare, chiar si la temperaturi ridicate. Elasticitatea materialului din care sunt fabricati face ca ciorapii Lastofa Cotton sa fie usor de incaltat si descaltat, chiar si in cazul claselor de compresie de grad inalt.
Elastanul este dublu invelit cu fibra de poliamida in nuanta de bej neutru, acesti ciorapi avand un aspect modern atunci cand sunt imbracati pe dedesubtul unor dresuri normale. Ciorapii compresivi din gama Lastofa Cotton de calitate sunt disponibili in clasele de compresie II, III, in versiunea cu varf deschis sau inchis, pe toate marimile incepand de la marimea I pana la marimea VI. Toata gama de ciorapi ai Lastofa Cotton sunt disponibili in culorile bej, bej-deschis, negru.
Lastofa Cotton Extra ne poate oferii ciorapi medicinali la comanda speciala personalizata (Made to measure) in clasele I, II,III,IV oferind o cantitate de bumbac sporita de 40% bumbac, 28% poliester, 23% elastan, 9% poliamida, sporind confortul pacientului pe care ni-l poate oferii cantitatea sporita de bumbac.
Lastofa - calitate de la prima vedere (privire)
Lastofa - STIL

Atractivi si opaci - pentru o aparitie eleganta.

In oras, cu prietenii sau in familie, Lastofa este companionul ideal, pe intreaga zi.
Structura opaca ascunde discret semnele vizibile ale problemelor venoase, oferindu- va incredere in orice situatie.
Datorita combinatiei perfecte de fibre de inalta calitate, acesti ciorapi sunt placuti si confortabili la purtare, si in plus au un aspect atragator. Lastofa ofera intotdeauna o aparitie cu stil, fie la servici sau in viata personala.
AVANTAJE:

    Structura opaca.
    Microfibre moi.
    Fibre multifilamentate.
    Aspect modern

"Pentru o aparitie cu stil, aleg oricand Lastofa."
De ce alegem ciorapi medicinali compresivi Lastofa?

1. Confort si utilitate la un pret rezonabil

2. Ciorapii medicinali Lastofa ofera un raport calitate/pret excelent. Gama de produse Lastofa satisface nevoile de baza in domeniul ciorapilor de compresie de calitate.

3. Ciorapii medicinali de compresie in diferite modele:

4. a) AD- ciorap medicinal pana la genunchi;

5. b) AG- ciorap medicinal pana la coapsa, cu banda siliconica;

6. c) AT- ciorap medicinal tip pantalon.

7. Avantaje:
    a) compresie gradata
    b) recuperare puternica cu intindere in ambele sensuri
    c) confort si atingere fina
    d) 2 clase de compresie (clasa I 18-21 mm/Hg, clasa II 23-32 mm/Hg)
    e) pret orientat catre valoarea oferita clientului
    f) varietate de culori (bej, bej-deschis, negru,fumuriu, diamond, nougat
    g) usor de incaltat

8. Sunt recomandati pt:
    a) simptome usoare ale bolii varicoase
    b) pacientii cu insuficienta venoasa cronica
    c) dupa scleroterapie
    d) stasis dermatitis
    e) boala varicoasa severa
    f) sindrom postflebitic

Lastofa Cotton - combinatia de bumbac si fibre multifilamentate este pretabila pt persoane cu piele sensibila,pacienti varstnici, pt oameni implicati activ in sport sau pt o purtare generala in viata de zi cu zi sau in timpul liber.
Bumbacul in proportie de 23% asigura pielii si picioarelor un mediu placut, deoarece bumbacul se afla in contact direct cu pielea.
Un tratament eficient al trombozei acute a venelor adanci.
Noi informatii pt doctori.

Datele epidemiologice ale tarilor nord-europene au aratat o incidenta crescuta a Trombozei venelor adanci la picioare si in zona pelviana. O lipsa de tratament sau un tratament insuficient au consecinte grave: progresia bolii, embolism pulmonar (20%), moartea pacientului (2%) si sindrom post-trombotic (60%). (PST)
50% dintre pacientii cu tromboza au dezvoltat o insuficienta venoasa cronica (CVI) in ciuda anticoagularii perfecte. 2% dintre persoanele mai in varsta sufera de o insuficienta venoasa cronica grava, indeosebi rezultata dintr-un sindrom post-trombotic.
Medicii specialisti recomanda purtarea constanta a ciorapilor compresivi ca terapie si profilaxie. Compresia picioarelor este cea mai veche terapie in tratamentul dezordinilor venoase. Eficienta ciorapilor compresivi de la Lastofa Cotton a fost testata in mai mult de 130 de studii.
Terapia compresiva pe durata trombozei acute.

Mai multe studii au demonstrat ca tratamentul ambulatoriu imediat al trombozei venoase cu ciorapi compresivi Lastofa Cotton in combinatie cu Heparina cu greutate moleculara mica si mobilizare este practicabil si sigur.
Se presupune ca terapia compresiva favorizeaza dezintegrarea rapida a cheagurilor de sange.
Ultimele studii de fezabilitate confirma ca:

    Mobilizarea imediata a pacientilor in combinatie cu ciorapii compresivi
    Lastofa Cotton este mai buna si mai rapida cu privire la durerile si umflaturile pacientilor decat repaosul la pat.
    Ciorapii compresivi sunt la fel de eficienti ca si cele mai bune bandaje, dar sunt mai usor de aplicat si mai rentabili.
    Minim 80% din trombozele venoase crural si 30% din trombozele venoase pelviene pot fi tratate cu Lastofa Cotton - ciorapi pana la genunchi.
    In conformitate cu dorintele pacientilor 100%

Terapia compresiva dupa tromboza acuta. O compresie continua este necesara.

Aproximativ 50% dintre pacientii cu tromboza au dezvoltat insuficienta cronica venoasa. Pt a evita sau cel putin a reduce acest lucru, este indicata o compresie terapeutica consecventa.
Ciorapii compresivi pana la genunchi de calitate fina, cum ar fi Lastofa Cotton sau ciorapi compresivi Max din multifibre cum ar fi Memory sau mai inovativi(Memory cu Aloe-Vera) sau sunt in general suficienti ca tratament ideal.
Compresie dupa interventiile chirurgicale.
Ciorapii compresivi comparativ Bandajelor compresive

Indicatii: dupa interventiile chirurgicale venoase (post-operatorii).
Proprietatile excelente dovedite ale ciorapilor compresivi Lastofa Cotton din gama de fabricatie Ofa Bamberg au convins, ca un tratament excelent dupa interventiile chirurgicale venoase.
Eficacitatea medicala si conformitate = succesul tau!
Avantaje:

    Gradarea ciorapilor compresivi Lastofa Cotton este corecta si constanta pe durata intregii perioade de purtare a ciorapilor, avand o rata maxima de succes.
    Tehnica speciala de tesere Ofa Bamberg permite o compresie in forma de (X, +)
    Ciorapii compresivi Lastofa Cotton sunt usor de incaltat. Bandajarea corecta este dificila si necesita antrenament special si experienta.
    Ca tratament post operator, ciorapii compresivi pot fi deasemeni purtati pe timpul noptii. (Lastofa Cotton)
    Ciorapii compresivi Lastofa Cotton AG/T (ciorapii pana al coapse cu atasament la talie) sunt disponibili in clasele de compresie II si III si cu 2 lungimi
    ( long si short), fiind foarte reductabili.

Utilizarea ciorapilor compresivi Lastofa Cotton dupa tratamentul bolilor varicoase

a) Scopul:

    Pt a evita umflarea, infiltratia si edemul
    Pt a spori recuperarea rapida
    Pt a evita reaparitia
    Pt a diminua durerea
    Pt a optimiza rezultatele cosmetice
    Usor de folosit
    Pt a oferi concepte inovative
    Pt a oferi un confort sporit pe baza materialului natural de bumbac
    Pt o profilaxie de succes a trombozei


b) Proceduri.

Conceptul clasic post operatoriu:
Piciorul este compresat pe toata lungimea cu un bandaj lung, stretch, imediat dupa operatie. Canalul Stripping si inciziile sunt acoperite cu pansamente groase. Bandajul este schimbat in 24-48 ore cu Lastofa Cotton - ciorapi pana la coapse cu atasament la talie.
Ciorapii Lastofa Cotton pot fi purtati peste noapte. Ciorapii compresivi din bumbac, de calitate mai fina sau ciorapii din fibre multifilamentate (Memory sau Memory cu Aloe-Vera) pot inlocui ciorapii Lastofa Cotton dupa 3-6 saptamani.
Cateva centre specializate folosesc bandaje scurte strech sau bandaje ferme, nonelastice Oricum, acest lucru necesita cunostinte speciale si experienta de aplicare si compresare a bandajului medicinal.
c) Concept alternativ dupa operatii:

O captuseala sau un ciorap profilactic pt fixarea pansamentului pe rana sau ca adjuvant al ciorapului compresiv, este aplicata imediat dupa operatie. Ciorapii Lastofa Cotton pana la coapse cu atasament la talie sunt trasi peste captuseala si mentinuti pana la prima examinare a ranii.
Daca este necesar, in caz de sangerare, se poate aplica un pansament local deasupra ciorapului. Dupa 1-2 saptamani, captuseala si ciorapii Lastofa Cotton pot fi inlocuiti cu ciorapi compresivi Memory sau Memory cu Aloe-Vera de calitate mai fina.
d) Conceptul clasic dupa scleroterapie:

Ciorapii Lastofa Cotton sunt aplicati continuu pe durata dintre injectii imediat dupa efectuarea lor.
Pacientului ii este recomandat Lastofa Cotton, depinzand de rezultat si un ciorap Lastofa Cotton, imediat dupa finalizarea tratamentului.
e) Conceptul alternativ dupa scleroterapie:

Un ciorap Lastofa Cotton este aplicat continuu pe durata dintre injectii sau imediat dupa efectuarea lor.
f) Conceptul dupa VNUS closure sau tratamentul cu laser.

Varicele tratate inchise si inciziile sunt acoperite cu materialul compresiv si fixate cu bandaje. Deasupra acestora, este aplicat un bandaj compresiv ferm si mentinut pentru doua zile.
Dupa aceasta perioada, bandajul compresiv este inlocuit cu o captuseala sau un ciorap profilactic pentru a sustine materialul compresiv pe pozitie, aditional, fiind aplicat si ciorapul compresiv Lastofa Cotton pana la coapse cu atasamentul in talie.
Dupa 30 zile, ciorapii compresivi, Lastofa Cotton pot fi inlocuiti de ciorapii pana la genunchi.
g) Avantajele folosirii timpurii a ciorapilor compresivi:

    Favorizeaza decongestia inaintea operatiei
    Fara bandajari dificile, usureaza utilizarea de catre pacienti si asistentii medicali
    Pacientii pot purta in continuare imbracaminte si pantofi normali
    Elimina problemele in aplicarea si comprimarea bandajelor
    Permite mersul pe jos care formeaza si favorizeaza functionarea gleznelor si a pompei musculare a gambei.


h) Avantajele folosirii in special a ciorapilor compresivi Lastofa Cotton

    Garanteaza o potrivire perfecta
    Garanteaza o compresie gradata
    Nu aluneca
    Nu fac cute
    Prezinta in particular o margine confortabila si moale la nivelul incheieturilor (AG/T cu atasament in talie)


Tratamentul ulcerelor venoase cu ciorapii medicinali compresivi.

Aproximativ 1% din populatia adulta sufera de ulcere venoase in partea inferioara a picioarelor. Numeroase studii experimentale au demonstrat ca mecanismul patofiziologic decisiv care duce la formarea unui ulcer poate fi tratat efectiv cu terapie compresiva: incetinirea circulatiei de sange prin vene, staza, refluxul venos si suprasolicitarea pompei musculare, schimbarea microcirculatiei cu dilatatia vaselor de sange si edemul.
S-a demonstrat in mai multe studii randomizate, controlate si metaanalizate ca un tratament cu mai multe straturi de bandaje compresive este cea mai eficienta terapie. Cateva studii evidente arata deasemenea, rezultate bune, si in privinta ciorapilor medicinali compresivi. Un studiu arata rezultatele semnificativ mai bune cand sunt aplicati ciorapi medicinali Lastofa Cotton.
Procedura practica:

    Curatati ulcerul cu o solutie de ser fiziologic
    Acoperiti ulcerul cu un pansament neaderent, absorbant steril
    Pentru a mari compresia locala, in special la ulcerele din spatele gleznei, aplicati tampoane cu spuma de cauciuc
    Pentru a fixa bandajul local, aplicati ciorapii Lastofa Cotton (pansamentul). Pentru profilaxie trombotica (ciorapii pana la genunchi)
    Aplicati ciorapii Lastofa Cotton (AD)
    Indicati mersul usor, imprejur
    In timpul noptii, ciorapii Lastofa Cotton (AD) trebuie scosi si incaltati dimineata inainte de ridicarea din pat.

Avantajele Lastofa Cotton ( ce inseamna Ofa Bamberg ):

    Eficacitatea medicala Lastofa este verificata:continuu si demonstrata in peste 160 studii.
    Eficienta garantata:marca de calitate RAL sustine conformitatea stricta cu normele de caliltate riguroase.
    Fabricati in Germania:cu precizie germana adevarata.
    Oeko-Tex: testati pentru substante nocive.
    Numarul 1 mondial: beneficiati de experienta liderilor de piata mondiala.
    Potrivire perfecta: datoria unui sistem de masurare inovator
    Masura cB Marimea I 19.5 - 20 cm(circumferinta gleznei) pana la Masura cB Marimea VI 30-33 cm
    Gama larga de produse: pentru doamne si domni (Lastofa ,Lastofa Cotton,Max, Memory, Memory cu Aloe-Vera, Gilofa, Gilofa Basic,Gilofa Sport ,Gilofa Med)

ISTORIE

Ofa Bamberg a fost infiintata in 1928 de catre Otto Fankhasel in Zeulenrada, un oras in Germania.
Aceasta este si originea numelui companiei OFA. Imediat dupa sfarsitul celui de Al Doilea Razboi Mondial, compania si-a schimbat locatia la Bamberg, in nordul Bavariei, construind o fabrica moderna pentru productia ciorapilor compresivi si altor material medicale.
Cu introducerea brandurilor "Memory" , "Lastofa" , "Gilofa" compania a reusit intr-un timp scurt sa se stabileasca pe piata. Ofa Bamberg si-a extins productia in 1994 pentru a include brandul "Rathgeber" , pantofi medicinali si protectii pentru picior.


Nivel de compresie 1

Descarca brosura Nivel de compresie 1 in format PDF!

Nivel de compresie 2
 

Nivelul de
Compresie
Modele Fibre Caracteristici si beneficii Recomandari
Lastofa Cotton 23-32 mm/Hg
34-46 mm/Hg
 Pana la genunchiipana la coapsa cu banda siliconica, pana la coapse cu atasament in talie, tip pantalon si tip pantalon pentru gravide Bumbac 23%,
poliamida 46 %
Elastan 31 %
 Absorbanti, diferite culori, tesatura striate, si tesatura nestriata impletita  Piele sensibila, alergii, clima foarte calda si umeda, diabet
( in cazul prescrierii de catre medic)edem limfatic, dupa flebectomie sau streping ,scleroza venerlor adenci
Memory  18 - 21mm/Hg
23--32mm/Hg
Pana la genunchi, pana la coapse, pana la coapse cu atasament in talie, tip pantalon, tip pantalon pentru gravide  Microfibers 41%
Lycra 33%
Polyamida 26% (elastodien=latex)
Elasticitate sporita
Porosi
Moderni, fini, elegant, si aspect placut
Memory cu Aloe Vera  23 - 32 mm/Hg Pana la genunchi, pana la coapsa, pana la coapsa cu atasament in talie, tip pantalon, tip pantalon pentru gravide.  Microfiber cu Aloe Vera 58 %
37 %spandex
Polyamid 5 %
Opaci, fini la atingere, disponibili in diferite culori moderni
tratament post venos, profilaxie
Lastofa
Standard
18 - 21 mmHg
23 - 32 mm/Hg
Pina la genunchi,
Pina la coapsa
Tip pantaloni
Poliamida 74 %, elastan 26 % Ofera confort si utilitate la un preti rezonabil, disponibili in culoare beige  Moderni, compresie medicala derijata selectiv
Max 18 - 21mm/Hg
23 - 32 mmHg
Pana la genunchi, Cotton 50 %
Polyamida 40 %
Elastan 10 %
fini la atingere, disponibili in diferite culori,confortabil  Moderni, foarte utili in profilaxie boala varicoasa


 

Tabel de indicatii OFA

Nr. Indicatii Durata terapiei compressive recomandate
(din expeienta practica)
Clasa de compresie recomandata
1. Profilaxia bolilor venoase la pacientii cu risc In caz de efort considerabil,pe termen scurt sau continuu,in accord cu aprecierile individuale 1
2. Probleme functionale cum ar fi oboseala si greutatea in picioare,cu boala varicoasa existenta(co)s Pe perioadele lungi de stat in picioare sau sezut 1
3. Aparitia edemului seara,datorita cauzelor venoase locale Pe perioade lungi de stat in picioare sau sezut,in functie de diagnostic,chiar si permanent,pe viata. 1-2
4. Varice pe perioada sarcinii,fara edem Pana la o luna dupa nastere sau alaptat. 1-2
5. Varice pe perioada sarcinii,cu edem Pana la o luna dupa nastere su dupa alaptat. 2-3
6. Varice moderate cu manifestari subiective(dilatatie varicoasa mica a venelor cutanate,varice reticulare) Pe durata persistentei simptomelor. 1
7. Boala varicoasa primara,cu edem Pe durata existentei contraindicatiilor permanente sau temporare ale scleroterapiei si? interventiilor chirurgicale. 2
8. Boala varicoasa primara avansata,cu edem(varice pe trunchiul venos principal sau pe ramurile sale). Pe durata existentei contraindicatiilor permanente sau temporare ale scleroterapiei si interventiilor chirurgicale. 2-3
9. Insuficienta cronica venoasa
De gradul 1 corona phlebectatica paraplantaris(coroana flebectatica paraplantara)
De gradul 2 edem cronic dupa terminarea tratamentului de baza
Eczema
Hipodermita
Eritema
Dermatite ocre
Atrofie blanche
De gradul 3*.ulcer varicos vindecat(profilaxie de reparatie)
Ca regula,compresie permanenta,pe viata Compresie permanenta pe viata     Compresie permanenta,pe viata 2 depinde de gradul de severitate 2sau 3   3
10. Edem post traumatic,dupa terminarea tratamentului de baza Pana la ameliorarea edemei 3(posibil 2)
11. Profilaxia trombozei\embolismului Temporar, pe durata existentei riscului sau permanent,in cazul in care riscul persista. 1-2
12. Tromboflebita(tromboza superficiala),cu posibil edem Pe termen scurt sau lung,depinde de constatarile medicului 2
13. Tromboflebita(tromboza acuta a venelor adanci),dupa terminarea tratamentului de baza Ca regula,compresie pe termen lung sau permanenta,pe viata. Depinde de gradul de severitate 2 sau 3
14. Edem post trombotic cu sau fara tratament secundar de urmat Dupa tratarea cauzei,posibil compresie permanenta,pe viata Depinde de gradul de severitate 2 sau 3
15. Angiodisplazie Ca regula,compresie permanenta,pe viata Depinde de implicare,2,3sau4
16. Inaintea scleroterapiei sau interventiilor chirurgicale Profilaxia (preventia)edemului venos 2
17. Pt. a mentine succesul tratamentului:
a)dupa scleroterapie
b)dupa interventia chirurgicala ambulatorie a varicelor
c)dupa metoda chirurgicala de stripping
Pe perioada scurta sau lunga,depinde de constatarile medicului 2
18. Edem limfatic reversibil,dupa tratament complex decongestionant Compresie permanenta,pe viata 3
19. Edem limfatic ireversibil cu induratie pronuntata,dupa tratament complex decongestionant Compresie permanenta,pe viata 4
20. Lipodem ,dupa terminarea tratamentului de baza Compresie permanenta,pe viata 4

*acordat dupa clasificarea (CEAP)

Clasa de compresie

Lastofa

standard

Lastofa

Cotton

Lastofa Extra 40%

cotton (comanda)

Memory

standard

Memory

Aloe Vera

Max
Clasa de compresie 1 * * * *
Clasa de compresie 2 * * * * * *
Clasa de compresie 3 * *
Clasa de compresie 4 *

 

In caz de supraponderalitate,se prescrie urmatoarea clasa de compresie.
Contraindicatii absolute:boala arteriala periferica oclusiva avansata,flebita septica(inflamarea venelor datorita microorganismelor)flebita septica cauzala si insuficienta cardiaca congestiva.
Contraindicatii relative dermatoze supurente,intoleranta la materialul din care sunt fabricati ciorapii compresivi,pierderea simturilor la extremitati,neuropatie periferica avansata(diabet mellitus),artrita reumatica(RA).

ciorapi-medicinali-bucuresti.ro
ciorapimedicinali.ro
ciorapi-varice.ro